Тест для 7 класса по теме: Страдательный залог. Упражнения на пассивный залог в английском языке 7 класс с ответами


Тест для 7 класса по теме: Страдательный залог

Данный тест предоставлен для отработки темы: Страдательный залог для 7 класса, а также для подготовки учащихся к ЕНТ и ВОУД. Тест состоит из 25 вопросов с ответами после теста. 

Somebody. me on the phone every evening.

A) asks  

B) is asked 

C) asked  

D) will asks  

E)  are ask

2. I. my exersice-book last week.

A) was lost

B) lost

C) am  lost

D)  losted

E) will lost

3. We. not to go out alone by the policeman yesterday.

A) were told

B) told

C) is tell

D) are told

E) tell

4. Our teacher. the meeting.

A) has postponed

B) has been postponed

C) was postponed

D) had  postponed

E)  postponed                                                       

5. Who. my new car at the moment?

A) is being used

B) is using

C) used

D) are being used

E) are used

Просмотр содержимого документа «тест для 7 класса по теме: Страдательный залог»

Test Passive Voice (Страдательный залог)

Choose the right variant. Выберите правильный вариант. Active or Passive?

1. Somebody ... me on the phone every evening.

A) asks

B) is asked

C) asked

D) will asks

E) are ask

2. I ... my exersice-book last week.

A) was lost

B) lost

C) am lost

D) losted

E) will lost

3. We ... not to go out alone by the policeman yesterday.

A) were told

B) told

C) is tell

D) are told

E) tell

4. Our teacher ... the meeting.

A) has postponed

B) has been postponed

C) was postponed

D) had postponed

E) postponed

5. Who ... my new car at the moment?

A) is being used

B) is using

C) used

D) are being used

E) are used

6. I ... many questions by my friends after the lesson.

A) will ask

B) will be asked

D) will being asked

C) would be asked

D) asked

7. The children ... to the museums next week.

A) will be taken

B) will take

C) takes

D) will take

E) take

8. The man ... what language I was speaking.

A) was asked

B) asked

C) askes

D) would asked

E) is asked

9. ... these questions ... yet?

A) Have ...been discussed

B) Have ... discussed

C) Has .....discussed

D) Have ... discuss

E) Had ... been discussed

10. I think he ... the address already.

A) has found

B) has been found

C) has find

D) has find

E) had found

11. Nobody ... him yesterday.

A) saw

B) was seen

C) see

D) has seen

E) is seen

12. The telegram ... tomorrow.

A) will be received

B) will receive

C) would been receive

D) received

E) receives

13. He ... me this book next week.

A) will be given

B) will give

C) gave

D) would given

E) gaves

14. The answer to this question ... in the encyclopedia.

A) can find

B) can be found

C) finded

D) could find

E) find

15. We ... the historical monuments of the capital to the delegation.

A) showed

B) were shown

C) shows

D) are show

E) show

Choose the right variant. Выберите правильный вариант видовременной формы глагола в страдательном залоге.

16. The work .... yet.

A) hasn’t been finished

B) wasn’t finished

C) hasn’t finished

D) didn’t finish

E) hadn’t finished

17. A lot of new English words .... this year.

A) had been learned

B) is learnt

C) has been learnt

D) have been learnt

E) had learn

18. The letter ...... two weeks ago.

A) wrote

B) was writing

C) was written

D) was being written

E) had written

19. I ....at every lesson

A) have being asked

B) were asked

C) is asked

D) am asked

E) has asked

20. The sky ..... with the heavy clouds.

A) were covered

B) are covered

C) is covered

D) am covered

E) have covered

21. The bridge .... by tomorrow morning.

A) will have been reconstructed

B) is being reconstructed

C) will be reconstructed

D) was reconstructed

E) have reconstructed

22. At the police station he ... a lot of questions.

A) asked

B) had been asked

C) had been asking

D) was asked

E) have ask

23. The rent for the house .... regularly.

A) was paid

B) was paiying

C) paid

D) pays

E) payed

24. This question …… at the meeting now.

A) has been discussed

B) is discussing

C) was discussed

D) is being discussed

E) discussed

25. Какое предложение может быть преобразовано из активного залога в пассивный.

A) I live in Astana.

B) Michal saw Marry in the park.

C) They danced all night.

D) My shoes don’t fit me.

E) People must obey the law.

KEYS:

Active or Passive?

1.A 2.B 3.A 4.A 5.B 6.A 7.A 8.A 9.A 10.A 11.A 12.A 13.B 14.B 15.A 16.A 17. D 18. C 19. D 20.C 21.A 22.D 23.A 24. D 25. B

kopilkaurokov.ru

Упражнение на отработку пассивного залога с правилом по грамматике для 7 класса

Страдательный залог (Passive Voice)

В страдательном залоге подлежащим является лицо или предмет, подвергающиеся воздействию со стороны другого лица или предмета. Другими словами, исполнитель и получатель действия меняются местами, хотя исполнитель действия может и не указываться.

Предложения страдательного залога в английском языке образуются следующим образом:

получатель действия + be + причастие прошедшего времени

Например:The students are taught.Студентам преподают.

The dishes are washed.Посуду моют.

Страдательный залог употребляется:

1. Главным образом в тех случаях, когда исполнитель действия не упоминается в предложении; он либо неизвестен, либо говорящий не считает нужным сообщить о нем.

Например:Is English spoken in many countries?На английском говорят во многих странах?

That book was written a few years ago.Эта книга была написана несколько лет назад.

2. Когда исполнитель действия, хотя и упоминается в предложении, но не стоит в центре внимания говорящего; существительное или местоимение, выражающее данное исполнителя действия, вводится предлогом by. Обратите внимание, что в действительном залоге исполнитель действия являлся подлежащим, в страдательном же залоге он становится дополнением.

Например:The students are taught by the professor.Студентам преподает профессор.

The dishes are washed by John.Посуду моет Джон.

Также в предложении страдательного залога может употребляться другое дополнение, присоединяемое предлогом with, и описывающее, посредством чего совершается действие, например:

The dishes are washed with a bar of soap.Посуда моется куском мыла.

В английском языке сфера употребления глаголов в страдательном залоге значительно шире, чем в русском. Так, любой глагол, принимающий прямое или косвенное дополнение, может употребляться в страдательном залоге.

Например:I gave him a book. (Я дал ему книгу.)A book was given to him. (Книга была отдана ему.) = He was given a book. (Ему была дана книга.)

They showed me a beautiful picture. (Они показали мне красивую картину.)A beautiful picture was shown to me. (Красивая картина была показана мне.) = I was shown a beautiful picture. (Мне была показана красивая картина.)

В английском языке в страдательном залоге могут употребляться глаголы, принимающие предложное дополнение (например: to attend to, to send for, и др.). Предложенное дополнение используется в качестве подлежащего страдательного оборота, а предлог стоит непосредственно после глагола.

Например:She went after him. – He was gone after.Она пошла за ним. – За ним пошли.

НАПИСАТЬ В ПАССИВНОМ ЗАЛОГЕ

  1. She showed him the way to the metro station.

………………………………………………………………………………………

  1. The headmistress sent for the pupil’s parents.

………………………………………………………………………………………

  1. We asked him about his holidays.

…………………………………………………………………………………….

  1. He did not give me his address.

……………………………………………………………………………………..

  1. They teach three foreign languages at this school.

…………………………………………………………………………………….

  1. We received this letter after his departure.

…………………………………………………………………………………….

  1. Bees gather honey from flowers.

………………………………………………………………………………………

  1. The storm drove the ship against a rock.

……………………………………………………………………………………….

  1. The old man showed us the way out of the wood.

………………………………………………………………………………………

  1. They offered her some interesting work.

……………………………………………………………………………………..

  1. They don’t think much of him.

…………………………………………………………………………………….

  1. Everybody laughed at this funny animal.

……………………………………………………………………………………

  1. They sell milk in this shop.

……………………………………………………………………………………

  1. Teachers usually make corrections in red ink.    

…………………………………………………………………………………..

  1. You must take the box to the station.

……………………………………………………………………………………

  1. The workers can finish the building of the house very soon.

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………...

  1. Once a week, Tom cleans the house.

…………………………………………………………………………………………

  1. The professor teaches the students.

………………………………………………………………………………………..

  1. John washes the dishes.

………………………………………………………………………………………..

  1. Mary helps John.

……………………………………………………………………………………….

infourok.ru

Страдательный залог - Английский язык

Passive voice Грамматический материал для использования в 7 класс

Passive voice

Грамматический материал

для использования в 7 класс

В английском языке существуют два способа описывать одни и те же действия: с помощью действительного залога (The Active Voice) страдательного залога (The Passive Voice). Сравните: Tense Simple Present Subject Active: Passive: Verb Rita Simple Past Active: A letter writes Object is written Passive: a letter. Rita Future Active: wrote A letter by Rita. was written Passive: a letter. Rita will write A letter by Rita. will be written a letter. by Rita.

В английском языке существуют два способа

описывать одни и те же действия:

с помощью

действительного залога (The Active Voice)

страдательного залога (The Passive Voice).

Сравните:

Tense

Simple Present

Subject

Active:

Passive:

Verb

Rita

Simple Past

Active:

A letter

writes

Object

is written

Passive:

a letter.

Rita

Future

Active:

wrote

A letter

by Rita.

was written

Passive:

a letter.

Rita

will write

A letter

by Rita.

will be written

a letter.

by Rita.

Страдательный залог образуется с помощью глагола to be в нужном лице, числе, времени и III формы основного глагола( Participle II ): am is (not) are Simple Present Participle II (III form,-ed) was Were (not) Simple Past Future will (not) be Когда важно кто (или что) совершил (совершило) действие, используется предлог by: She was given flowers by Steve.

Страдательный залог образуется с помощью

глагола to be в нужном лице, числе, времени

и III формы основного глагола( Participle II ):

am

is (not)

are

Simple Present

Participle II

(III form,-ed)

was

Were

(not)

Simple Past

Future

will (not) be

Когда важно кто (или что) совершил (совершило)

действие, используется предлог by:

She was given flowers by Steve.

Make Passive sentences in Simple Present. 1. the window / open 2. the shoes / buy 3. the car / wash 4. the letter / send 5. the book / read / not 6. the songs / sing / not 7.the shop / close / not

Make Passive sentences in Simple Present.

1. the window / open

2. the shoes / buy

3. the car / wash

4. the letter / send

5. the book / read / not

6. the songs / sing / not

7.the shop / close / not

Make Passive sentences in Simple Past. 1. the cat / feed 2. the test / write 3. the table / set 4. the house / build 5. dinner / serve 6. this computer / sell / not 7. the tables / clean / not

Make Passive sentences in Simple Past.

1. the cat / feed

2. the test / write

3. the table / set

4. the house / build

5. dinner / serve

6. this computer / sell / not

7. the tables / clean / not

Make Passive sentences in Future . 1. the exhibition / visit 2. the windows / clean 3. the message / read 4. the photo / take 5. these songs / sing 6. a dictionary / use / not 7. credit cards / accept / not

Make Passive sentences in Future .

1. the exhibition / visit

2. the windows / clean

3. the message / read

4. the photo / take

5. these songs / sing

6. a dictionary / use / not

7. credit cards / accept / not

Make Active sentences to Passive : Simple Present 1. He opens the door. - 2. We set the table. - 3. She pays a lot of money. - 4. I draw a picture. - 5. He doesn't open the book. – 6. You do not write the letter. - 7. Does the police officer catch the thief? -

Make Active sentences to Passive :

Simple Present

1. He opens the door. -

2. We set the table. -

3. She pays a lot of money. -

4. I draw a picture. -

5. He doesn't open the book. –

6. You do not write the letter. -

7. Does the police officer catch the thief? -

Make Active sentences to Passive : Simple Past 1. She sang a song. - 2. We stopped the bus. - 3. A thief stole my car. - 4. They didn't let him go. - 5. She didn't win the prize. - 6. I did not tell them. - 7. Did he send the letter? -

Make Active sentences to Passive :

Simple Past

1. She sang a song. -

2. We stopped the bus. -

3. A thief stole my car. -

4. They didn't let him go. -

5. She didn't win the prize. -

6. I did not tell them. -

7. Did he send the letter? -

Make Active sentences to Passive : Simple Future 1. Jane will buy a new computer. - 2. Millions of people will visit the museum. - 3. You will not do it. - 4. They will not show the new film. - 5. They will not ask him. - 6. Will the company employ a new worker? -

Make Active sentences to Passive :

Simple Future

1. Jane will buy a new computer. -

2. Millions of people will visit the museum. -

3. You will not do it. -

4. They will not show the new

film. -

5. They will not ask him. -

6. Will the company employ a new worker? -

Complete the sentences (Active or Passive Voice). Use Simple Present. 1. He (sell) cars. 2. The blue car (sell) . 3. In summer, more ice-cream (eat) than in winter. 4. She (call) her grandparents every Friday. 5. The letters (type) . 6. We (go) to school by bus. 7. She (work / not) for a bank.

Complete the sentences (Active or Passive Voice).

Use Simple Present.

1. He (sell) cars.

2. The blue car (sell) .

3. In summer, more ice-cream (eat) than in winter.

4. She (call) her grandparents every Friday.

5. The letters (type) .

6. We (go) to school by bus.

7. She (work / not) for a bank.

Complete the sentences (Active or Passive Voice). Use Simple Past. 1. They (visit) their granny. 2. We (visit) by our teacher. 3. She (go) to school in Boston. 4. The new shopping centre (build) last year. 5. The film (produce / not) in Hollywood. 6. Barbara (know) James very well. 7. We (spend / not) all day on the beach.

Complete the sentences (Active or Passive Voice).

Use Simple Past.

1. They (visit) their granny.

2. We (visit) by our teacher.

3. She (go) to school in Boston.

4. The new shopping centre (build) last year.

5. The film (produce / not) in Hollywood.

6. Barbara (know) James very well.

7. We (spend / not) all day on the beach.

Complete the sentences (Active or Passive Voice). Use Future. 1. The house (build) here. 2. You (send) home. 3. I (eat) an ice-cream. 4. I (help) you. 5. The match (win / not) by our team. 6. The weather (improve / not) tomorrow. 7. They (do / not) that again.

Complete the sentences (Active or Passive Voice).

Use Future.

1. The house (build) here.

2. You (send) home.

3. I (eat) an ice-cream.

4. I (help) you.

5. The match (win / not) by our team.

6. The weather (improve / not) tomorrow.

7. They (do / not) that again.

The Statue of Liberty Complete the sentences (Active or Passive Voice). You must either use Simple Present or Simple Past. The Statue of Liberty (give) to the United States by France. It (be) a present on the 100th anniversary of the United States. The Statue of Liberty (design) by Frederic Auguste Bartholdi. It (complete) in France in July 1884. In 350 pieces, the statue then (ship) to New York, where it (arrive) on 17 June 1885. The pieces (put) together and the opening ceremony(take) place on 28 October 1886.

The Statue of Liberty

Complete the sentences (Active or Passive Voice).

You must either use Simple Present or Simple Past.

The Statue of Liberty (give) to the United States by France. It (be) a present on the 100th anniversary of the United States. The Statue of Liberty (design) by Frederic Auguste Bartholdi. It (complete) in France in July 1884. In 350 pieces, the statue then (ship) to New York, where it (arrive) on 17 June 1885. The pieces (put) together and the opening ceremony(take) place on 28 October 1886.

 The Statue of Liberty (be) 46 m high (93 m including the base). The statue (represent) the goddess of liberty. She (hold) a torch in her right hand and a tablet in her left hand. On the tablet you (see / can) the date of the Declarationof Independence (July 4, 1776). Every year,the Statue of Liberty (visit) by many people from all over the world.

The Statue of Liberty (be) 46 m high (93 m including the base). The statue (represent) the goddess of liberty. She (hold) a torch in her right hand and a tablet in her left hand. On the tablet you (see / can) the date of the Declarationof Independence (July 4, 1776). Every year,the Statue of Liberty (visit) by many people from all over the world.

multiurok.ru


Смотрите также